یکی از تجهیزات پرکاربرد و ضروری در سالنهای پرورش قارچ، گلخانهها، سولههای صنعتی و … رطوبت ساز است. این دستگاه نقش مهمی در افزایش و کنترل رطوبت نسبی محیط دارد و با توجه به کاربرد آن به انواع مختلفی تقسیمبندی میشود. در صورتی که خواهان کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
رطوبت ساز و کاربرد آن
افزایش رطوبت در بسیاری از سالنهای پرورش قارچ، کاشت زعفران، گلخانهها و … امری ضروری است، به خصوص در شرایطی که اکثر مناطق ایران آب و هوای گرم و خشکی دارند و رطوبت زیادی در این مناطق وجود ندارد. در این حالت و برای کارایی بهتر، از دستگاهی به نام رطوبت ساز استفاده میشود تا به وسیله آن رطوبت محیط افزایش یابد. استفاده از این دستگاه میتواند راندمان تولید را نیز افزایش دهد.
یکی از مهمترین کاربردهای این دستگاه در سالنهای تولید و پرورش قارچ است. ایجاد رطوبت مناسب در این سالنها امری ضروری است، به طوری که در 20 روز اول، رطوبتی 60 الی 70 درصد نیاز است و در زمان رشد زایشی، میزان رطوبت باید حدود 80 تا 90 درصد باشد.
از دیگر کاربردهای این دستگاه میتوان به استفاده از آن در صنعت نساجی اشاره کرد. ایجاد رطوبت مناسب در این کارگاهها باعث افزایش کیفیت نخها میشود و از پاره شدن آنها جلوگیری میکند. همچنین مرغداریها و سالنهای طیور نیز استفاده زیادی از این دستگاه دارند. عملکرد این دستگاه در سالنهای طیور به صورت کاهش فشار گرمایی دیده میشود و این موضوع رشد طیور را تا 45 درصد افزایش میدهد.
بررسی انواع مختلف رطوبت ساز
دستگاههای رطوبت ساز بر اساس کاربرد و نوع کارایی خود به انواع مختلفی تقسیم میشوند. این تنوع بر اساس قطعات تشکیلدهنده و عملکرد دستگاه است که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم. در این راستا، مجموعه هواتراز سپاهان با تولید، طراحی و نصب انواع دستگاههای رطوبت ساز نیاز مشتریان خود را در زمینههای مختلف به بهترین نحو برآورده میکند. کیفیت بالا و قیمت مقرونبهصرفه در کنار پشتیبانی عالی مزیتهای انتخاب این مجموعه هستند.
رطوبت ساز پروانهای
این دستگاه برای افزایش رطوبت محیط از پروانه یا فن استفاده میکند. عملکرد این دستگاه به این صورت است که قطرات آب، روی پرههای فن پاشیده شده و این پرهها با تبدیل قطرات به ذرات ریزتر و پرتاب آن به محیط باعث افزایش میزان رطوبت میشوند.
مهساز نازلی
نوع دیگری از دستگاههای رطوبت ساز، مهساز نازلی نام دارد که بیشتر از آن در سالنهای پرورش قارچ، مراکز تولید سبزیجات یا سردخانهها استفاده میشود. اجزای این نوع دستگاه شامل تانکر، پمپ، نازلهای رطوبتی و سیستم لولهکشی هستند. این دستگاه به دلیل استفاده همزمان از تانکر آب و دیگ بخار میتواند رطوبت سرد و گرم را نیز ایجاد کند.
مهساز التراسونیک
رطوبت ساز التراسونیک نوع دیگری از دستگاههای رطوبت ساز به حساب میآید. عملکرد این دستگاه تنها ایجاد رطوبت سرد در محیط است؛ به همین دلیل، به آن مهساز سرد نیز گفته میشود. پیزوالکتریکهای سرامیکی در این دستگاه با ایجاد امواج فراصوت باعث در هم شکستن مولکولهای آب میشوند و به این صورت، رطوبت محیط را افزایش میدهند.
جمعبندی
یکی از پرکاربردترین دستگاهها که در بخشهای صنعتی و خانگی مورد استفاده قرار میگیرد، رطوبت ساز نام دارد. این دستگاه دارای انواع مختلفی است و در ابعاد گوناگون و با قدرتهای مختلف تولید شده و باعث افزایش رطوبت به میزان دلخواه میشود. مجموعه هواتراز سپاهان به عنوان یکی از بهترین تولیدکنندگان سیستمهای تهویه هوا از جمله دستگاههای مختلف رطوبت ساز بهترین مشاورهها و محصولات را در اختیار افراد قرار میدهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید با کارشناسان این مجموعه در ارتباط باشید.
به طور کلی از دستگاه های رطوبت ساز یا مه پاش برای بالا بردن رطوبت نسبی داخل محیط استفاده میشود.
این سیستم ها در گروه سیستم های تبخیری قرار دارند به گونه ای که میتوانند دمای محیط را تا دمای مرطوب (Twb)آن محیط کاهش دهند . این سیستم ها به د لیل اینکه هزینه ی اولیه ی پایین و نیز تعمیر و نگهداری آسان وکم هزینه ای دارند در کشور ما بسیار طرفدار دارد.
دستگاه رطوبت ساز قارچ
صنایع قارچ یکی از مهم ترین صنایعی هستند که به تامین رطوبت نیاز دارند!معمولا سالن های قارج بر اساس ابعاد استانداردی ساخته میشوند به گونه ای که بتوانند با استفاده ی حداکثری از فضا بیشترین محصول را تولید کنند !!رطوبت ساز سالن قارچ به عنوان هواساز سالن قارچ نیز شناخته میشود و شرایط مناسبی را برای سالن قارچ فراهم میکند.
هواسز سالن قارچ با بالابردن رطوبت سالن قارچ وتامین شرایط مناسب باعث ایجاد رطوبت نسبی 95%میشود.دستگاه رطوبت ساز باعث تولید مه میشود.(مه پاش)
شرکت هواتراز سپاهان طی بررسی ها و تحقیقات خود در این زمینه و با مورد مطالعه قرار دادن سیستم های مشابه اروپایی و ایرانی دراین زمینه به redisgne وساخت دستگاه رطوبت ساز متناسب با نیاز این صنعت پرداخته است.لازم به ذکر است که دستگاه های تهویه مطبوع قابلیت استفاده برای یک منطقه آب و هوایی را دارند زیرا این سیستم ها با در نظر گرفتن شرایط اقلیمی هر محل ومتناسب با نیاز مشتری طراحی میشوند.
شرکت هواتراز سپاهان با در نظر گرفتن کلیه شرایط توانسته با ارایه این محصول این مشکل را بر طرف کند و دستگاه تولید شده در این زمینه قابلیت استفاده در اکثر شرایط آب وهوایی را دارا میباشد.
شرکت هواتراز سپاهان توانسته با تولید محصولات متنوعی در این زمینه و تحقیق وتوسعه مداوم بر روی آن پاسخگوی نیاز صنعت در این عرصه باشد. تجربه بیش از یک دهه ثابت نموده که دستگاه های رطوبت ساز ساخت شرکت هواتراز سپاهان نسبت به سایر محصولات مشابه راندمان بالاتری داشته و در بین صنعتگران مورد توجه خاصی قرار گرفته است.
نمونه کاربرد دستگاه های رطوبت ساز
1-صنایع نساجی
2-سالن های پرورش قارچ
3-مرغداری هاو تولید کنندگان طیور
4-دارمداری ها
5-گلخانه
6-کارخانه ها و صنایع بسته بندی گوشت
7-سردخانه ها
8-صنعت چاپ
9-کشتارگاه های دام وطیور
برخی از مشخصه های دستگاه های رطوبت ساز
1-تولید رطوبت نسبی تا مرز95%
2-بدنه از جنس گالوانیزه اروپایی
3-موتور مقاوم به رطوبت و رسوبات ناشی از آب
4-فن آلومینیومی و مقاوم در برابر انواع خوردگی
5-فن دارای بالانس استاتیکی و دینامیکی
6-تبدیل نمودن آب به پودر بدون ایجاد هیچ قطره ای
7-تعمیر ونگهداری آسان
دستگاه رطوبت ساز یا مه پاش به نوبه ی خود باعث بالا بردن رطوبت نسبی سالن قارچ و نیز بهبود شرایط تهویه سالن های قارچ میشود.
رطوبت ساز یا مه پاش با استفاده از سیستم سرمایش تبخیری کار میکند ودما ورطوبت سالن قارچ را کنترل میکند .هواساز سالن قارچ نیز قابل عرضه میباشد به گونه ای که راندمان بالاتری نسبت به دستگاه رطوبت ساز دارد.
هواساز سالن قارج که شامل مینی هواساز ها نیز میشود از کویل آب گرم وسرد ونیز دمپر هوا یا همان دریچه هوا جهت سیرکوله کردن هوا ساخته شده است.
مدل دستگاه | قدرت الکتروموتور | دبی هواm3/hr | حجم آب مصرفیlit/hr |
hts-110 | 2hp-3000rpm | 6500 | 110 |
hts-80 | 2hp-3000rpm | 5000 | 80 |
hts-45 | 1hp-3000rpm | 4500 | 45 |
hts-30(کم صدا) | 1hp-3000rpm | 2000 | 30 |
دستگاه مینی هواساز که در دوسایز تولید میگردد وبا قیمتی مناسب راه حلی کم هزینه جهت تهویه وهواسازی ورطوبت سازی برای سالن قارچ میباشد.
• نساجی :
کارخانجات نساجی به دلیل نیاز به رطوبت برای جلوگیری از پاره شدن نخ ها و بهبود راندمان از لحاظ تولید و بالا بردن کیفیت ملزم به تامین رطوبت هستند.
دستگاه رطوبت ساز علاوه بر تامین این رطوبت توانایی ایجاد محیط با دمایی متناسب با کارکرد دستگاه های نساجی را دارا می باشد.
• گلخانه :
فضای گلخانه باید فضایی مرطوب باشد و از لحاظ دمایی کاملا تحت کنترل باشد . این دستگاه علاوه بر تامین این نیاز قابلیت پخش انواع کودهای مایع و سموم شیمیایی را به راحتی دارا می باشد.
این سیستم ها با بالا بردن رطوبت نسبی محیط مانع از تبخیر سطحی گیاهان در شرایط آب و هوایی گرم گلخانه میشوند و با بالا بردن راندمان تولیدی گلخانه باعث سودهی بیشتر گلخانه میشود.
• مرغداری و دامداری :
گرما تاثیر قابل ملاحظه ای بر رشد انواع طیور و دام دارد.
دستگاه های رطوبت ساز قابل استفاده در محیط های باز مثل دامداری ها و در محیط های بسته مثل مرغداری ها می باشند . با کاربرد این دستگاه می توان از استرس گرمایی و فشار ناشی از آن بر روی دام و طیور کاست و به این ترتیب علاوه بر رشد زودتر از موعد طیور در بالا بردن شیر دام تا 45 % موثر است.
این سیستم ها به آسانی پاسخگوی محیط های باز وبسته بوده و با بررسی های مکرری که در این زمینه انجام شده میتوان این اطمینان را حاصل نمود که دستگاه های رطوبت ساز با در نظر گرفتن تمامی ملاحظات فنی تولید میشوند و نسبت به سیستم های مشابه (استفاده از نازل برای خنک کردن فضا)بسیار کارآمد تر هستند زیرا نازل ها باعث خیس شدن بستر خاک میشوند که این امر در طولانی مدت برای دام و طیور آزار دهنده است و این در حالی است که سیستم های رطوبت ساز با ایجاد مه همراه با هوا شرایط مطلوبی را برای دام و طیور فراهم میکند.با استفاده از این سیستم ها میتوان انواع مواد ضدعفونی کننده را در فضا به صورت کاملا یکنواخت پخش نمود.